Miksi valita video osaksi markkinointia ja miten koko prosessi etenee?

By |2019-04-10T11:46:00+00:00April 10th, 2019|Uncategorized|

Kiristyvän kilpailun kentällä laadullisesti hyvin tuotetun videon merkitys kasvaa mainonnan saralla eksponentiaalisesti. Kun tarjontaa on valittavana loputtomasti, vain harva video jättää katsojaansa tunnejäljen. Kun sinulla tai yritykselläsi on tarve videolle, on tärkeää kartoittaa mitä ja kenelle videolla tahdotaan viestiä.

width="600"

Ihmiset kautta aikojen ovat halunneet nähdä, kuulla ja kokea tarinoita.
Nykypäivänä erilaisiin jakelukanaviin aina somesta televisioon, suoratoistopalveluihin ja yritysten omille verkkosivuille tuotetaan yhä laadukkaampaa videosisältöä. Laadun kehitys ei näy ainoastaan visuaalisessa ilmeessä vaan myös tarinankerronnassa ja muissa sisällöllissä ratkaisuissa. Viimeisessä 10 vuodessa myös kuvauskaluston tekniikka on kehittynyt järisyttävää vauhtia ja jopa kännykällä pystyy kuvaamaan kohtalaisen hyvälaatuista videota. Yksistään hyvällä kameralla ei kuitenkaan tuoteta kilpailukykyistä ja huippulaatuista materiaalia. Tarvitaan ammattitaitoa ja syvempää ymmärrystä videosta viestinnän välineenä, jotta voidaan aikaansaada jotain sellaista, joka liikuttaa katsojaa.

Kuinka sitten lähteä liikkeelle?
Kun haluat tavoittaa suuren joukon kohdeyleisöäsi on videon teho markkinoinnissa kiistaton. Laadukkaasti suunniteltu ja toteutettu audiovisuaalinen elämys välitettynä oikeissa alustoissa oikeaan aikaan jää ihmisten mieliin. Olipa kyseessä sitten yritysvideo, tv-mainos tai someen tuotettua vaikuttajamarkkinointia, on sinun löydettävä projektillesi tekijä. Usein liikkeelle lähteminen on vaikeaa ja asiakas miettii, kuinka löytää juuri hänen tarpeitaan ymmärtävä taho idean toteutukseen. Hyvä videotuottaja kuitenkin lukee asiakasta jo puolesta sanasta ja ideat pääsevät kasvamaan, kun ympärillä on luova ja energinen työryhmä. Halutessaan asiakas voi olla itse tiiviisti mukana suunnittelussa ja käsikirjoitus-vaiheessa, mutta helpottavaa on myös jättää koko konseptin toteutus tuotantoyhtiön haltuun. Tässä tapauksessa projektin tuottaja selvittää tilaajalta tämän toiveet, tavoitteet sekä taloudelliset raamit ja luo näiden pohjalta videon viitekehykset. Kun nämä ovat selvillä, aloitetaan sisällön kokoaminen, jossa jokainen suunnitteluvaihe hyväksytetään asiakkaalla.

Esituotannosta toteutukseen
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Käsikirjoituksen valmistuttua tuottaja miettii yhdessä ohjaajan kanssa, miten tarinasta saadaan kuvallisesti mahdollisimman puhutteleva. Usein yksi kuva voi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa ja toisinpäin. Näin ollen näiden kahden osa-alueen on tuettava toisiaan videon jokaisessa käänteessä. Kun kuvasuunnitelmat ovat valmistuneet valitaan niihin optimaalisin kalusto budjetin ja kuvakäsikirjoituksen rajoissa. Budjetti huomioiden buukataan myös itse kuvauspäiville työryhmä ja scoutataan kuvauslokaatiot. Riippuen julkaisualustasta ja tuotannon koosta voi työryhmä koostua yhdestä henkilöstä useisiin kymmeniin ihmisiin. Elokuvassa tekijöitä voi olla jopa satoja.
Lisää tuotantokulujen muodostumisesta voi lukea erillisestä postauksesta sivuiltamme.

Kun tuottaja/tuotantopäällikkö on aikatauluttanut kuvauspäivät ja muut liikkuvat palaset ovat kasassa, on videon kuvausten aika. Ammattitaitoinen työryhmä toimii rutiinilla ja ratkoo muuttuvia tekijöitä nopeassakin aikataulussa. Kuvattaessa ulkona voi haasteita tuoda esimerkiksi vallitseva sää tai meluhaitat, kun taas studiossa työskennellessä tila ja lavasteet luovat omat rajoitteensa. Kokemuksen avulla haasteista ei kuitenkaan koskaan muodostu esteitä.

Viimeistely on kaiken A ja O
Jälkituotannossa kuvattu materiaali työstetään käsikirjoituksen pohjalta kasaan. Niihin elementteihin, mitä kuvauksissa usein jäädään kaipaamaan, löytyy lähes poikkeuksetta edit-vaiheessa ratkaisu. Hyvät leikkaajat ovat luovuudessaan neroja. Kun video on leikkauspöydällä, synkronoidaan äänet ja kasataan itse videon runko. Tämän jälkeen valitaan kuvituskuvat, lisätään musiikki sekä muut tehosteet ja viimeistellään video värimäärittelyllä. Ennen tilauksen toimittamista asiakkaalle, hänellä hyväksytetään video ja tehdään muutostoiveiden pohjalta korjaukset. Tuotantoyhtiöt toimivat asiakaspalvelualalla, joten asiakkaan tyytyväisyys on koko työryhmälle ensisijaisen tärkeää.

Kun suunnittelet yrityksellesi videomainontaa, me Kuitu Medialla toteutamme kaiken kokoisia videotuotantoja kaikkiin jakelukanaviin. Ota rohkeasti yhteyttä ja mietitään yhdessä, millainen konsepti palvelee Sinun tarpeitasi parhaiten ja miten tavoitamme sillä toivotun yleisön.